Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, December 29, 2010

Conference 2010


Venue: Islamic Information Centre Kuching



28 & 29 Dis 2010

Read more...

Tuesday, December 21, 2010

Surau Ukhuwah Fasa 1 Tg Bundong


Jemaah Dari Desa Ilmu


Landskap agak cantik dan kemas juga
Alhamdulillah dapat keluar jemaah sempurna setelah 2 bulan menumpang jemaah lain

Read more...

Tuesday, December 7, 2010

Kursus Kg. Gajah

Restoran Terapung di Pasir Salak

Tempat Bersejarah pasir Salak

Muzium


Pusat Latihan UiTM, pertama kali sampai...

Read more...

Monday, December 6, 2010

Masturat


Alhamdulillah dipilih lagi untuk terima jemaah masturat dari Melaka 4 pasang. Amir jemaah Hj Ibrahim. 8 hb dis bertolak ke Sibu. Asbab hidayat Insyaallah

Read more...

Sunday, December 5, 2010

Funny

Read more...

Monday, November 29, 2010

Konvo Tadika Tahfiz




Memang Grand Betol Diorng Buat..saya tak pernah konvo..

Read more...

Friday, November 26, 2010

Kuda Emas


Tempat Seminar Anjuran Usim (Golden Horses) Semua tempat ada gambar kuda kat toilet pun ada.
Ramai Pak Arab yang Hadir.. puas hati diorang makan


Sesi salah seorang presenter di Ballroom


Sheikh Hamud dari Riyadh

Seminar sini international gak..ramai member gi India, kalimantan dan kemboja, emirates dll..bila nak bbnj ni...

Read more...

Sunday, November 21, 2010

Sukan Staff Shah Alam



Jaguh-Jaguh yang mewakili Sarawak

Read more...

Sunday, November 14, 2010

Dinar & Dirham

Bagus Jugak kalau dapat gi BBNJ guna dinar ni...10 keping dah cukup insyaallah


Insyaallah azam nak cari ni...

Read more...

Wednesday, November 10, 2010

Accident...


Innalillahi Wainna ilaihi Rajiun..

Qadarullaha Ma sya'a afa'l....


Kalau ikutkan pelik jugak..angin takde ribut takde.. kawasan perumahan lagi...takkan laju sangat...tapi benda dah jadi..memang kelemahan manusia..

Read more...

Tuesday, October 19, 2010

Masjid Kg. Pinang


Masjid Dari sisi Kanan


Dari Pintu Masuk Utama


Tempat Khidmat


Jalan Masuk melalui Kg. Entingan (ada Gereja) dan Kg. Nangka

Read more...

Wednesday, October 13, 2010

Sheikh Bisu Bayan Di Gaza


Sheikh Abu Musa Bayan lepas Jumaat di sebuah Masjid di Gaza. Umur 55 tahun, lahir di kota Rafah selatan Gaza. Walaupun kurang upaya, masih tetap menjalankan kerja dakwah. Kita camne....

Sumber

Read more...

Sunday, October 10, 2010

Jemaah 7 Bulan


Fikir Risau Umat


Jemaah Dari islamabad ( 6 orang) yang buat usaha 3 bulan di Kuching Sarawak dan 5 bulan di Pakistan. Semoga Allah Terima. Camne diorang mampu keluar tempoh lama-lama...

Read more...

Friday, October 8, 2010

Konferensi Pontianak


Dari Atas Tempat Konferensi


Sejarah Tugu Khatulistiwa


Tugu Khatulistiwa


Lidah Buaya Yang dibuat Air Minuman


Istana Kadariah Tahun 1771

Al Quran Tulisan Tangan Oleh Sultan Tahun 1771


Masjid Mujahidin


Istana Kadariah ( Istana Kesultanan Kadariah didirikan pada 23 Oktober 1771 (14 Rejab 1185 H), oleh Syarif Abdurrahman Alkadrie


Perpustakaan STAIN

Read more...

Monday, September 27, 2010

Masjid Sg. Mata


Masjid Lama Kg Sg. Mata


Masjid Baru

Walaupun dah dapat Masjid Baru, hanya orang lama je yang dapat memakmurkannya. Mana peginya orang baru. Kebimbangan inilah yang perlu diwujudkan. Ada sorang Pakchik buta yang istiqamah datang Solat. semoga Allah terima...


Read more...

Monday, September 20, 2010

Sedih la pulak ....

Dah Habis Bercuti



Bersama Sepupu di Bandar Baru Salak Tinggi


Rumah Mak & Paklong di Kg Sawah / Pachitan Chuah

Setelah bercuti hampir 3 minggu, banyak jugak yang sempat ziarah dan lagi banyak yang tak sempat ziarah disamping 2 berita kematian di kampung sendiri. Begitulah dunia ni...tapi anak-anak sampai demam dok main kat kampung bila jumpa sepupu diorang.

Read more...

Thursday, August 26, 2010

Muka Yang Tak Sabar Nak Balik

Aksi di klinik gigi

Gembira tak terkata

Umairah ketika masuk wad


Insyaallah semua tak sabar nak balik walaupun baru lapan bulan dok sini. Flight lepas jumaat 27 hb ogos. Smoga dalam lindungan Allah.

Read more...

Sunday, August 22, 2010

Doakan


Dunia tempat ujian dan cabaran serta dugaan Allah. Harap dapat didoakan My Brother in Law semoga sembuh sejahtera dengan izin Allah. Beliau diserang sejenis kuman di saraf tunjang di tengkok dan sekarang berada di ICU

Read more...

Thursday, August 19, 2010

Ramadhan ( Kesungguhan Patut Dicontohi)


Disaat Fasa pertama Ramadhan (10 Hari Permulaan) hampir berlalu, kelihatan jemaah solat terawih semakin berkurangan, khemah-khemah tambahan untuk jemaah terawih kelihatan telah kosong, parking kereta dan motor disurau dan masjid juga tidak berlapis-lapis lagi bahkan ada petak yang kosong, tadarus al quran juga menjadi sepi, lagu raya berkumandang sana-sini, promosi diskaun hari raya juga meningkat 50% dan 70%, perbincangan untuk sambutan raya dan balik kg diperkatakan dengan hangatnya......




Maka aku kagum dengan kesungguhan seorang bapak untuk solat terawih dan mengikutinya hingga selesai walaupun terpaksa membawa bersama anaknya yang ku jangkakan baru berumur 3/4 bulan.....

Dewasa ini mulut kita banyak memberi alasan untuk membuat amalan agama dengan sibuk, penat , sakit kepala dan sebagainya. Tetapi kesungguhanlah yang membuktikan keinginan kita.

ps/ Kepada para ibu.. liganlah para bapak untuk istiqamah sempurnakan tarawikh. Dan ibu juga buatlah di rumah....

Read more...

  © ibnuzainrembawi Psi by ibnuzain.com 2009

Back to TOP