Blog Widget by LinkWithin

Saturday, September 24, 2011

Delhi, India

Pulang dengan keazaman dan kerisauan (Aiport baru India)


Muqimin Nizamuddin


Tiga hari kena demam cirit birit bila bawa balik kehendak dan kerisauan Elders Nizamuddin

Read more...

Tuesday, September 6, 2011

Visa Mesyuarat Nizamuddin

Alhamdulilah dengan izin Allah tadi dah dapat visa melalui courier dari india visa centre. Sekarang ni urusan banyak di alam maya. Semoga akan lepas tapisan yang seterusnya untuk hadir mesyuarat dah sohbah dengan elders. Terakhir di Nizamuddin ialah mesyuarat 2001.Kira dah sepuluh tahun tu. Kos visa ni RM198.00 satu pasport. Flight naik Air Asia pun ok, direct flight. Ramai jugak rakan seusha yang tak pernah masuk India. 4 bulan di Bangladesh je. Semoga Allah permudahkan semua.

Read more...

Saturday, September 3, 2011

Jaulah Raya ke 4

Memang musim raya tak cukup kaki untuk buat jaulah. Ramai yang sibuk khususi dan balik kampong. Tapi alhamdulillah masjid kami dapat juga mengeluarkan jemaah jaulah cukup 3 orang. Route kawasan rumah 2 tingkat agak elit sedikit. Salah sebuah rumah, bila mutakalim cakap melayu tuan rumah balas english dan cerita study dia dulu kat Hawai. Lepas maghrib nampak pak cik tu ada kat masjid.

Sapa pulak nak bayan nii...minggu lepas aku dah bayan...abg asmadi tak sedia pulak katanya fikir lari...yang lagi sorang memang tak pernah..so idea drastik aku bagi microfon kat ustaz yang jadi imam maghrib (imam 3) dan mintak dia cerita agama. Dia pun setuju dan memang point macam bayan betul ada tentang 6 sifat..cuma tak de tasykil..Lepas bayan imam bagitau yang dia dulu pernah keluar jalan kaki..Subhanallah..

 Bayan Subuh Sri Petaling

Selepas azan isyak, pak cik yang speaking tadi datang jumpa dan cakap sapa ceramah tadi tu?..tak menarik kata beliau...dari dulu sampai sekarang datang masjid macam tu je cerita dan ceramah..kena skill la sket baru ramai orang minat nak dengar..tengok berapa orang jer duduk..tak mencapai objektif dan maksudlah macam tu..!..aku angguk jer...ntah ler..aku pun tak faham..apa maksud sebenar bayan atau ceramah? sapa bleh tolong jawab.....


Hasan dan Husin disemadikan Tanah Perkuburan Muara Tuang




Read more...

  © ibnuzainrembawi Psi by ibnuzain.com 2009

Back to TOP